Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Όποιος δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον. Ίμια 1996, δεν ξεχνάμε.

Αυτές τις μέρες που διανύουμε ξυπνάνε μνήμες 16 χρόνων. Ας μην πούμε πολλά, οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε αλλά και τα ζήσαμε. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι για άλλη μια φορά η χώρα μας προδόθηκε από τους κυβερνώντες της και μέρος της Ελληνικής γης και θάλασσας απαγορεύεται να την επισκεφθούν Έλληνες.

Όμως εκεί που υπάρχουν προδότες υπάρχουν και ήρωες, κι αυτούς έχουμε υποχρέωση να μην τους ξεχνάμε, μιας και η '' αμνησία'' δυστυχώς είναι το χαρακτηριστικό μας ως λαός. Μερικά ονόματα που πρέπει να θυμόμαστε για πάντα από εκείνες τις μέρες.



Ήρωες:

- Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης
- Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος
- Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός

 Εδώ να αναφέρουμε και τους βατραχανθρώπους του πολεμικού ναυτικού που κάτω από κακές συνθήκες αλλά και παρά τις πιέσεις των ''από πάνω'' έκαναν το καθήκον τους. Τιμή και δόξα και στην ομάδα ΟΥΚ που ήταν στην μια βραχονησίδα αλλά και στην άλλη ομάδα ΟΥΚ που ήταν ακριβώς δίπλα της Τούρκικης ομάδας χωρίς οι τελευταίοι να τους πάρουν χαμπάρι.
Προδότες:

- Σημίτης Κώστας: Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο οποίος μάλιστα αφού έκανε καλά την δουλειά του ευχαρίστησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

- Πάγκαλος Θεόδωρος: Υπουργός Εξωτερικών, ''κατεβάστε την Ελληνική σημαία και θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας''

- Αρσένης Γεράσιμος: Υπουργός εθνικής άμυνας.
Θα πρέπει κι εμείς σιγά σιγά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να μην ξεχνάμε τις χιλιάδες στιγμές προδοσίας από τους εκάστοτε κυβερνώντες κατά του λαού μας αλλά και της χώρας μας.



Τιμή και δόξα στους ήρωες πεσόντες. Ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει. Δεν ξεχνάμε ποτέ την θυσία τους.


Θεόδωρος Κολοκοτρώνης:


Είσαι Έλληνας;
Τι προσκυνάς;
Σηκώσου απάνω.
Εμείς και στους θεούς, ορθοί μιλάμε!


πηγή:  http://anoixti-matia.blogspot.com/