Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Όταν οι στρατηγοί του Εμφυλίου,έδωσαν τα χέρια...Κάποιοι όμως επιμένουν να τον ζουν ακόμη


Η φωτογραφία είναι από την ιστορική συνάντηση του στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου ,με τον στρατηγό Μάρκο Βαφειάδη. Έγινε το 1983 και υποτίθεται ότι έβαζε τέλος σε μια ιστορία που η Ελλάδα την πλήρωσε πανάκριβα.Την ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου.

Κι όμως φαίνεται ότι τίποτα δεν έχουμε διδαχτεί. Αν όχι όλοι ,πολλοί από μας. Ειδικά αυτή τη περίοδο αντί όλα αυτά τα τραγικά να μας καθοδηγούν ενώνοντάς μας,κάποιοι να αναμασούν -πολλές φορές με χυδαίο τρόπο- λες και θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Ευτυχώς είναι λίγοι.


Δημοσιεύουμε τη φωτογραφία λοιπόν  για να θυμίσουμε σε κάποιους ακραίους ότι ο Εμφύλιος έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα. Αν κάποιοι θέλουν να τον κρατούν μέσα τους δικαίωμά τους.


Όπως δικαίωμά τους είναι  να υποστηρίζουν στα σοβαρά ότι τα όσα έκαναν οι Γερμανοί σε Δίστομο-Καλάβρυτα και άλλου ήταν… απλά αντίποινα!!!Προφανώς όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις είναι κατά της αντίστασης,αλλά ταυτόχρονα τώρα δηλώνουν ...αντιστασιακοί κατά του μνημονίου! Δύσκολο να πιστέψεις ...το αντιστασιάκό τους φρόνημα.

Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν στα σοβαρά ότι ο Γλέζος δεν κατέβασε τη σημαία με τη σβάστικα από την Ακρόπολη έχοντας ...το επιχείρημα ότι το βράδυ η σημαία κατεβαίνει από τον ιστό της. Είναι τόσο άσχετοι και ανιστόρητοι που δεν έψαξαν για να μάθουν ότι η Βέρμαχτ δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία.Ούτε το βράδυ.

Αλλά αυτό το δηλητήριο δεν μπορεί να διαχέεται στην ελληνική κοινωνία,ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο.



Όσο για τον εμφύλιο; Ένα έχουμε να πούμε:

Σ΄ έναν εμφύλιο φταίνε πάντα και οι δύο.Το να προσπαθείς να “αθωώσεις” τη μία πλευρά είναι μάταιο. Κανείς δεν θα σε πιστέψει.




πηγή