Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η προπαγάνδα ξεκίνησε! CNN: «Να ακυρώσω τις διακοπές μου» στην Ελλάδα;


Δείτε τί γράφει το κανάλι της προπαγάνδας και των ρεπουμπλικάνων. Το σαμποτάζ που κάνουν στην Ελλάδα είναι πολύπλευρο. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα, αντί τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ-ν)ημέρωσης να μας βοηθήσουν, ρίχνουν επιπλέον λάσπη...


Διαβάστε παρακάτω...



 «Μήπως να ακυρώσω τις διακοπές μου;» αναρωτιέται το CNN σε κεντρικό του δημοσίευμα για την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και την πιθανή έξοδό της από το ευρώ.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται στους αυξανόμενους φόβους των τουριστών που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, στην περίπτωση που η χώρα εκδιωχθεί από το ευρώ.

Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα τη δεκαετία του 1990 στην Τουρκία, όταν υποτιμήθηκε κατά 1000 φορές η τουρκική λίρα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με αποτέλεσμα οι τουρίστες που επέστρεψαν μετά από χρόνια στη χώρα, διαπίστωσαν ότι ποσά που είχαν ξεμείνει στην κατοχή τους στο τουρκικό νόμισμα από τότε, δεν έχουν πια καμία αξία.

Μπροστά στο ενδεχόμενο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη να προκαλέσει φαινόμενο ντόμινο, πολλοί είναι αυτοί που κάνουν δεύτερες σκέψεις για τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς στις οικονομικά προβληματικές χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Το CNN επισημαίνει επίσης ότι δεύτερος λόγος ανησυχίας για τους Αμερικανούς τουρίστες είναι μήπως ξεσπάσουν βίαια επεισόδια κατά των μέτρων λιτότητας, τη στιγμή που το πολιτικό αδιέξοδο σχηματισμού κυβέρνησης δεν φαίνεται να ξεπερνιέται εύκολα.

Παράλληλα, οι κρατήσεις ξενοδοχείων σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα παρουσιάζουν μείωση μεγαλύτερη του 50%, σε σχέση με το μήνα πριν από τις εκλογές της 6ης Μάη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή, ξένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες συμβουλεύουν τους πελάτες του που σκοπεύουν να έρθουν στην Ελλάδα, να κρατούν χρήματα σε μόνο μετρητά, ώστε στην περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με πιστωτικές κάρτες.

Ως ενδεικτικό της ρευστής κατάστασης στην Ελλάδα, το CNN αναφέρει ότι μόνο τη Δευτέρα οι Έλληνες «σήκωσαν» καταθέσεις 800 εκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

Η «Grexit», όπως έχει ονομαστεί η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, από δόλιο σενάριο έχει γίνει πραγματική πιθανότητα, καταλήγει το CNN.



πηγή