Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Να μάθουν αρχαία θέλουν οι κάτοικοι της Μελβούρνης

Mεγάλη ήταν η ανταπόκριση για το πρόγραμμα διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών σε µαθητές και ενήλικες, που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.


Ειδικότερα, άρχισαν δύο τάξεις για ενήλικες και μια τάξη για μαθητές. Το ενδιαφέρον για τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών ήταν μεγάλο κι ο αριθμός εγγραφών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ προβλέπεται να λειτουργήσει και τρίτο τμήμα το 2013. Χαρακτηριστικό, είναι επίσης, το γεγονός ότι συμμετέχουν κι άτομα μη ελληνικής καταγωγής.


Το πρόγραμμα αποτελεί εισαγωγή ενός αρχάριου στα Αρχαία Ελληνικά και προσφέρεται σε ενήλικες όλων των ηλικιών. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση της σύγχρονης ή αρχαίας ελληνικής γλώσσας.


Υπεύθυνος για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, αναφέρει το ΑΜΠΕ, είναι ο καθηγητής Αλέξανδρος Γιανναδάκης. «Από το πρώτο κιόλας εισαγωγικό μάθημα ήταν αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των μαθητών που με υπευθυνότητα και θετική διάθεση έχουν αποφασίσει να «ταξιδέψουν» σε μια άλλη χρονική στιγμή της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, σ’ εκείνη της περιόδου που ορίζεται από τον 5ο και 4ο π.Χ. αιώνα» λέει.


«Στο ταξίδι τους αυτό προσβλέπουν τόσο στην απόκτηση των γλωσσικών και πολιτιστικών γνώσεων, που αποδεδειγμένα έδωσαν τις βάσεις του σημερινού πολιτισμού, όσο και στην πρακτική ωφέλεια της εξασφάλισης υψηλής βαθμολογίας για την αυριανή τους εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μια που η τελική επίδοση στο μάθημα αυτό σε επίπεδο VCE πριμοδοτείται με επιπλέον βαθμούς» αναφέρει.